5 succestips voor social media

Wil je succesvol worden met jouw merk op social media? Lees onderstaande tips dan goed door.

Maak een plan
Stel een strategie op
Bedenk bijvoorbeeld hoe je jouw doelgroep gaat aanspreken, met ‘u’ of met ‘jij’? Hoe vaak ga je iets posten? Op welke social media kanalen bevindt jouw doelgroep zich eigenlijk?

Wees consistent
Het kost tijd om een band met jouw doelgroep op te bouwen, maar zodra dit lukt, dan heb je er ook ├ęcht wat aan…
Met name met een bedrijfsprofiel op Instagram is het belangrijk om consistent te zijn. Post je een hele maand geen content? Dan zul je al gauw merken dat het aantal volgers afneemt. Post daarom het liefst dagelijks content (dit is wel afhankelijk van jouw branche).

Zorg voor goede kwaliteit content
Kwaliteit boven kwantiteit
Is de kwaliteit van jouw content matig tot slecht? Dan is de kans groot dat jouw social media bezoekers geen volger zullen worden en ook niet meer zullen terugkeren! Zoek daarom snel naar een manier om de kwaliteit van jouw content te verbeteren. Ligt het misschien aan de kwaliteit van jouw huidige website? Of heb je onvoldoende, hoogwaardige afbeeldingen?

Meten is weten!
De social media resultaten meten? Weten wat de impact van social media op jouw bedrijf is? Of achterhalen of jouw campagne succesvol is? Het meten van de ROI van social media is essentieel.Zo kan je bijvoorbeeld op Facebook onder de tab ‘statistieken’ eenvoudig zien hoe groot het organische bereik is. Ook kan je met Google Analytics zien waar je bezoekers op een bepaalde pagina vandaag komen. Heb je geen tijd om alles handmatig na te lopen? Dan zijn er tegenwoordig ook talloze apps die jou hiermee een handje kunnen helpen, bijvoorbeeld Social Bakers.

Onvoldoende tijd, kennis of inspiratie voor social media marketing? Schakel dan de hulp in van een professional!
De kans is groot dat jouw doelgroep (zeer) actief is op social media. Zonde als je kansen laat liggen bij gebrek aan tijd, kennis of inspiratie! Overweeg daarom om social media uit te besteden. Ik help je graag verder! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur antwoord!