Content kalender

Social E-Media ontwikkelt content kalenders

De content kalender geeft u een helder (jaar)overzicht en dit verhoogt de kwaliteit van uw content, daarnaast vormt het een bron van ideeën, er kan eenvoudig worden ingespeeld op belangrijke gebeurtenissen of feestdagen en het is het perfecte hulpmiddel om on- en offline te verbinden. Goede online communicatie begint tenslotte bij krachtige en relevante content! Allereerst bepalen we natuurlijk het doel en de doelstelling van de inzet van social media. U wilt bijvoorbeeld engagement op social media, de interactie met de doelgroep aangaan, meer traffic naar de website genereren, etc.

Een content kalender biedt structuur, continuïteit en overzicht

Een multimediale aanpak is in deze tijden van groot belang om alle doelgroepen te bereiken met voor hen relevante content. Het belangrijkste is daarom dat je overzicht houd, dat maakt content marketing een stuk eenvoudiger. Ik heb de grootste voordelen van een content kalender voor je op een rijtje gezet:

1. U bent online continu aanwezig, omdat uw organisatie blijft communiceren;
2. U krijgt meer terugkerende bezoekers, omdat klanten na loop van tijd weten dat er altijd nieuwe content is;
3. U weet van te voren al wat u gaat plaatsen, dus u heeft geen last minute stress meer;
4. U kunt alle content voorbereiden en inplannen op social media (alles gaat automatisch);
5. U houd met een content kalender tijd over voor andere zaken.

Geen tijd om alle social media kanalen consequent bij te houden? Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan.